Паспорти и Визи

Ако се чудите за коя дестинация са Ви необходими паспорт и/или виза, тук ще намерите полезна информация:

Турция
В Турция не трябва виза за български граждани. Нужен е само валиден международен паспорт с валидност, най-малко 6 месеца от датата на връщане от пътуването. Повече информация ще намерите в сайта на Министерството на външните работи на Република България. Напомняме, че само и единствено туристите носят отговорност за личните си документи! При настъпване на проблем, свързан с личите документи на туристите, TEZ TOUR не носи отговорност.

Египет
В Египет е нужна виза – 25 $ за българските граждани (заплаща се и се получава при пристигане на летището в Хургада). Нужен е и валиден международен паспорт с валидност най-малко 6 месеца от датата на връщане от пътуването. Ако пътуването е до Синайския полуостров (пример: Шарм ел Шейх) и не се напуска неговата територия, виза за български граждани не е необходима! Повече информация ще намерите в сайта на Министерството на външните работи на Република България. Напомняме, че само и единствено туристите носят отговорност за личните си документи! При настъпване на проблем, свързан с личите документи на туристите, TEZ TOUR не носи отговорност.

Гърция
В Гърция не е нужна виза. Български граждани могат да пътуват само с валиден документа за самоличност- лична карта или паспорт. От 1 януари 2007 г. гражданите на Република България са граждани на Европейския съюз и в качеството си на такива са в правото си да пребивават на територията на друга държава-членка, в т.ч. на Гърция, за срок до 90 дни без никакви условия или формалности, освен изискването да притежават валидна лична карта за самоличност или паспорт. Повече информация ще намерите в сайта на Министерството на външните работи на Република България. Напомняме, че само и единствено туристите носят отговорност за личните си документи! При настъпване на проблем, свързан с личите документи на туристите, TEZ TOUR не носи отговорност.

Русия
В Русия е нужна виза за български граждани. Необходим е и валиден международен паспорт с валидност, най-малко 6 месеца от датата на връщане от пътуването. Необходими документи за виза:
•    Валиден паспорт;
•    Ксерокопие на паспорта;
•    Попълнена визова анкета;
•    Една снимка /цветна, с размери 3,5 х 4,5 см.
TEZ TOUR съдейства за издаването на визи за Русия. Повече информация ще намерите в сайта на Министерството на външните работи на Република България. Напомняме, че само и единствено туристите носят отговорност за личните си документи! При настъпване на проблем, свързан с личите документи на туристите, TEZ TOUR не носи отговорност.

Тунис
Българските граждани влизат в Тунис с паспорт, валиден минимум 6 месеца към датата на пътуване. Визи за посещения в Тунизийската република за период до 90 дни, както и при транзитно преминаване през Тунис, за българските граждани не са необходими. При престой, надхвърлящ 90 дни, е необходимо да се направят постъпки за получаване на разрешение за пребиваване (cartedeséjour) в полицията по местоживеене.  Повече информация ще намерите в сайта на Министерството на външните работи на Република България. Напомняме, че само и единствено туристите носят отговорност за личните си документи! При настъпване на проблем, свързан с личите документи на туристите, TEZ TOUR не носи отговорност.

Кипър
В Кипър не е нужна виза. Български граждани могат да пътуват само с валиден документа за самоличност- лична карта или паспорт. От 1 януари 2007 г. гражданите на Република България са граждани на Европейския съюз и в качеството си на такива са в правото си да пребивават на територията на друга държава-членка, в т.ч. на Кипър, за срок до 90 дни без никакви условия или формалности, освен изискването да притежават валидна лична карта за самоличност или паспорт. Повече информация ще намерите в сайта на Министерството на външните работи на Република България. Напомняме, че само и единствено туристите носят отговорност за личните си документи! При настъпване на проблем, свързан с личите документи на туристите, TEZ TOUR не носи отговорност.

Други държави в ЕС
В Държавите членки на Европейски Съюс  българските граждани пътуват само с валиден документа за самоличност - лична карта или паспорт. От 1 януари 2007 г. гражданите на Република България са граждани на Европейския съюз и в качеството си на такива са в правото си да пребивават на територията на друга държава-членка на ЕС за срок до 90 дни без никакви условия или формалности, освен изискването да притежават валидна лична карта за самоличност или паспорт. Повече информация ще намерите в сайта на Министерството на външните работи на Република България. Напомняме, че само и единствено туристите носят отговорност за личните си документи! При настъпване на проблем, свързан с личите документи на туристите, TEZ TOUR не носи отговорност.

Други държави извън ЕС
За български граждани, пътуващи извън ЕС, се прилагат паспортните и визови изисквания на съответната държава, които могат да бъдат намерени в сайта на Външно министерство. Повече информация ще намерите в сайта на Министерството на външните работи на Република България. Напомняме, че само и единствено туристите носят отговорност за личните си документи! При настъпване на проблем, свързан с личите документи на туристите, TEZ TOUR не носи отговорност.

ВИЗИ

Не Ви е нужно да разучавате тоновете досадна информация за издаване на виза за мечтаната дестинация. Ние ще се погрижим и за това. Само трябва да ни предоставите необходимите документи, а ние ще свършим останалото.


Дестинации с визов режим за България и цени на визите:

Египет – 25 $, заплаща се на летището при пристигане

Куба – 35 $, заплаща се предварително в България

Тайланд - 30 €, издава се за 3 работни дни от тайландското почетно консулство в София

Шри Ланка – 35 $ такса за електронно разрешение за влизане в Шри Ланка /ЕТА/ и местна такса около 14 $ при напускане на страната 

Доминиканска република – местна входна такса 10 $ и 20 $ при напускане на страната

Мексико - местна такса около 48 $ при напускане на страната

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах